BrainTap

BrainTap® is ontwikkeld door een onderzoeker bij MIT en wetenschappelijk onderbouwd.

Het helpt de natuurlijke balans en het piekpotentieel van je hersenen te herstellen. Met behulp van technieken die de hersenen uitbalanceren, zoals binaural beats, geleide visualisatie, holografische muziek, isochrone tonen en de kracht van licht, leidt BrainTap je geest terug naar een kalme en gefocuste toestand.

Het resultaat van een uitgebalanceerde hersenen is helderder denken, betere concentratie, verbeterd geheugen en verhoogde creativiteit. Het serotoninegehalte stijgt tot wel 21%, wat het lichaam en de geest kalmeert en een algemeen gevoel van welzijn creëert. Het endorfinegehalte stijgt tot wel 25%. Endorfine, een gelukshormoon, zorgt voor alertheid van de hersenen, is een natuurlijk antidepressivum, verlicht pijn en creëert plezierige en liefdevolle gevoelens. 

Een enkel sessie van 20 minuten creëert een ontspanningsreactie in de hersenen, een toestand die dezelfde voordelen heeft als 3-4 uur slaap, waarbij de nadelige gevolgen van stress hersteld worden en zorgen afnemen.

School-, Sport- en Werkprestaties

BrainTap hersentraining kan de focus en het geheugen verbeteren, evenals leervaardigheden, concentratie en het onthouden van informatie. Hersentraining verbeterd de doorbloeding van, en verhoogt daarbij de hoeveelheid zuurstof en voedingsstoffen naar, de hersenen.

Het resultaat is helderder denken, snellere reactietijden en verbeterde hersenfunctie. BrainTap is voor alle leeftijden; kinderen, tieners, volwassenen en senioren.

 

Mentale Balans

BrainTap helpt de rechter- en linkerhersenhelft in balans te brengen, wat allerlei gunstige effecten heeft, zoals een toegenomen gevoel van kalmte, optimistischer denken, beter focus, beter creativiteit en emotionele stabiliteit.

BrainTap ondersteunt het bouwen van nieuwe verbindingen in de hersenen en kan daardoor helpen bij het veranderen van ongewenst gedrag en gewoonten.

 

Natuurlijk Stress Vermindering

Tegenwoordig leven de meeste mensen, bewust of onbewust, in een chronische stresstoestand, waarin het lichaam niet kan genezen of herstellen.

BrainTap hersentrainingen verhogen de productie van natuurlijke neurotransmitters die stress en spanning verminderen, zoals serotonine en endorfine, gemiddeld 21 procent. BrainTap kan ook de mentale veerkracht vergroten, ofwel je vermogen om met stress om te gaan.

Het gebruik van BrainTap om stress te beheersen is een van de gemakkelijkste manieren om je gezondheid te ‘biohacken’, aangezien experts geloven dat 90% van alle ziekten wordt veroorzaakt door stress.

 

Beter Slaap

De meeste mensen die BrainTap gebruiken merken een significant betere slaap. Ongeveer 1 op de 10 volwassenen in Nederland slaapt slecht. Slaap is cruciaal voor de gezondheid. Bovendien is slaap noodzakelijk voor een goede functie van, onder andere, de hersenen, het hart, de longen, het metabolisme en het immuunsysteem.

Slecht slapen heeft negatieve invloed op een aantal cognitieve functies zoals problemen oplossen, beslissingen maken, aandacht en geheugen.

Tevens verhoogt een slaapstoornis de kans op het krijgen van lichamelijke aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziektes en overgewicht.

 

Let op, dit is een affiliate link wat betekent dat je mijn praktijk steunt op het moment dat je via die link iets aanschaft. In dat geval ben ik uiteraard dankbaar. Zie ook mijn volledige affiliate disclosure.